En blogg från Emelie!

Hej hej igen.


Dags att blogga igen.
Tänkte fortsätta skriva lite på hur jag kom in på travet nu.
Jag var en tjej som inte tyckte så mycket om plugg och läxor så jag fick aldrig godkänt i
matte och engelska i 9an så då blev det IV ett år för att plugga upp grundämnerna men även fler ämnen.
På IV fick jag praktik 2 dagar i veckan, och det blev hos travtränaren Per Lennartsson på Simlom som
han hade sin tränarrörelse just då.
Det var roligt men långa dagar, var hos en tjej vid namnet Linda som jobbade som hästskötare åt Per då, det var hon som lärde mig grunderna inom travträning och skötsel. Vi är jätte goda vänner även idag 🙂 Var iallafall på praktik där ett år, sen övergick det till sommarjobb och helgjobb. Tills året jag tog studenten, då flyttade Per sin rörelse till Jordanstorp. Men oj vilka år det blev och vad jag lärde mig mycket. Pluggade upp betygen bra på IV, och sökte in till olika hästgymnasium och ett mediaprogram i Sthlm.
Kom in på alla men dum som jag var så gick jag media i 3år. Vilket jag ångrar idag. Någon månad efteråt så började jag hos Claes Sjöström i Rimbo. Jobbade där i 3 år. Men slutade då jag kände att jag ville vidare och utvecklas. Förra året på Stochampionatet träffade jag två filurer vid namnen Jessica och Liza som jobbar hos Westholm. Så på den vägen är det. Dem lyckades lura hit mig.;) Och jag ångrar inte det en sekund. Utvecklades och allmänt trevligt gäng. Man får jobba så fritt och ta mycket eget ansvar.

Nu vad som hänt sen sist jag bloggade. Det har varit enormt roligt.
Fick chansen att åka ner till Frankrike och testa på att jobba där i några dagar. Det var en
upplevelse och himla roligt. Alla var trevliga och jag trivdes bra. Och ojoj vilken anläggning. 🙂
Våran hästägare Doreen Karlsson (Misty Trotting) var ner samma tid som mig och var en klippa,
lagade mat och bakade en massa gott åt oss 🙂

High Leg startade på Romme med Oskar J i vagnen för första gången och körde till seger,
det var min första vinst i år och i maj månad, så förstå att det varit en tuff tid 😉
Sen startade High Leg även på elitloppslördagen med Oskar J som kusk igen.
Spår 2 2140a. Tro det eller ej men Oskar körde Highen till seger igen inför all dess publik.
Jag skrek av lycka och fällde flera tårar. Största segern för mig hittills. Det var MÄKTIGT!
Har även startat igen och kom 2a på valla. Ser fram emot starterna med denna fina häst.

Har fått lite nya passhästar.
Arian Mip och Algord de Sologne 2st tvååriga fina franska herrar.
Gant Cobra 4årig hingst som årsdebuterade förra månden på Rättvik och gjorde ett kanonlopp
och fick med sig 2a plasten hem. En häst för framtiden 🙂
Sen har jag:

Maple Hills Zico har tävlat på men fått gått lite tufft.
Ultra Brio tränar på för fullt.
Viking Blue tränar jättefint men snurrar till lite väl i huvudet när de gäller tävling.
Belmondo Boko har tävlings debuterat på ovalen nu, men tyvärr så blev det galopp i debuten och slutade 6a. Startade i Rättvik i måndags igen men blev en liten galopp igen. Bara ta ny tag

Nu går jag på tre veckors semester. Ska bli skönt att vila upp sig och vila huvudet lite.
Åker till Skara nästa vecka (Stochampionatshelgen) och kommer absolut vara på plats för
att se våra fina hästar starta. Kommer även knalla över till stallbacken och sela ut mina egna passhästar 🙂


Ha en underbart skön sommar allesammans.
/Emelie