Edgrens succéköp!

Hästägaren om Bart Nytos seger och Solvalla…

Bart Nyto ägs av ett andelsgäng via Easy KB, där Göran Edgren äger sex av 20 andelar och under söndagen vann hästen i sin Frankrikecomeback i Argentan. Edgren har varit med på en fransk häst tidigare, Vincennesvinnaren Unique Reve.

Vi slog en signal till Göran för en intervju.

Hur kändes det när Bart Nyto äntligen fick vinna igen?

– Det var kul – och vad bra han var! Jag tittade på filmen, och han fick ett bra lopp och han kom ut på ett franskt sätt och gick förbi den som ledde på ett starkt sätt. 1.18-tid på 2 800 meter är helt okej efter frånvaro. 

Var det överraskande?

– Jag har dålig koll på de franska hästarna, men jag förväntande mig en bra prestation och det fick vi se. 

Vad tror du om hans framtid? 

– Jag köpte ytterligare tre andelar för cirka en månad sedan för billig peng, så visst tror jag på framtiden. Det låg ute till försäljning, och jag slog till. Det var bra nu – men vi får se framöver. 

Vad gjorde att du ville satsa på fransk travsport?

– Där nere har man väldigt fina prispengar, där det är 75 000 kronor i förstapris i vanliga lopp och det kommer vi inte i närheten av i Sverige just nu. Det tråkiga är att man knappt kan åka och kolla på hästarna, då det är anmälning så sent och man inte hinner boka resa. 

Vad är roligast, svenskt eller franskt trav?

– Det är klart att hemma är snäppet roligare i alla fall, men åker man till Frankrike och kollar så upplever man det väldigt positivt men Sverige är roligast. 

Du är insatt travpolitiskt, har du något att tycka till om?

– Det är en besvikelse att man inte flyttat Solvalla och gjort en satsning med galoppen, så man fått en riktig hästanläggning ute i Bro. Det hade varit det helt riktiga för Solvalla och svensk travsport, det hade alla tjänat på. Jag tror galoppen får ett uppsving nu med den nya anläggningen, men Solvalla utvecklas inte. 

Till sist: Vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Fred på jorden, om vi kan uppnå det på något sätt. Det är tufft ute i världen, säger Göran Edgren.