Duffman – tillbaka som en vinnare!

Spurtade till vinst på Gävle – karriärens första seger…

God morgon!

Under torsdagen tog vi Gröna Bussen till Gävletravet där vi startade fyra hästar. Först ut var Vas Y Brio som kom fyra i lopp ett, han skötte sig hela vägen och knep en slant. Tyvärr trampade han sig när han blev rullig på den hårda banan och fick inte travet att fungera. Sedan gjorde Ulstein Sverige-comeback och han var sexa i V5-1 på tiden 1.14,6 en rejäl rekordsänkning och Jörgen var nöjd med honom och han går troligtvis framåt till nästa lopp.

I lopp sju gjorde fyraårige Duffman comeback efter kastration och vila och upplägget på förhand var defensivt; Jörgen skulle bara smyga. Det gjorde han också – och i sista sväng kom luckan som på beställning och hästen avslutade rappt och vann på målfoto via 1.14 de sista 600 metrarna. Segertiden blev 1.18,6- Det var skötaren Linns första seger, och hon var mycket stolt och glad efter loppet! Grattis till Linn och ägaren Per Johnsson, skaparen av Blodbanken.nu.

Vi avslutade kvällen med Gyllenberg som var sjua, hon fick en hovspricka i loppet som besvärde henne – det kanske förklarar den något bleka insatsen.


undefined
Linn och Duffman

/Patrik