Dubbelseger under Elitloppshelgen!

Fina framgångar…

I helgen fick vi se fantastisk sport, och visade upp fina hästar från Team Westholm.

I lördags vann Copimade V75-finalen på ett formidabelt sätt, och tog sig förbi Le Miracle i en härlig upploppsstrid. Segertiden blev mycket fina 1.11,7 och massor av glada delägare var på plats i vinnarcirkeln. Fotograf Linn Karlefeldt tog massa fina bilder, och bilder från helgens vinnarhästar kommer senare under dagen. 

Stort grattis alla delägare i Copimade – och även skötaren Linda. 200 000 kronor var segern värd. 

I söndags vann sedan Ebony Boko, efter en riktigt bra avslutning i ett lopp där mycket strulade. Men först i mål var han, tillsammans med Jörgen och vi gratulerar ägaren Eva Wahl som glänste i vinnarcirkeln tillsammans med skötaren Camilla. Segern var värd 75 000 kronor. 

I Frankrike blev det en andraplats för Apollon de Kacy, som startade i ett tufft lopp i Enghien och svarade för en fin insats tillsammans med Franck Nivard. Han fick 18 750 euro. Han fick segerraden bruten, men föll med flaggan i topp. Kan ha vunnit med någon annan löpning. Se loppet här!

I övrigt:

Odin Tabac kom fyra i Elitkampen, sänkte sitt rekord rejält då han gick 1.19,1. Magnesia gjorde ett okej lopp som sexa under lördagen. Ninepoints Gaagaa galopperade och Ninepoints Lucy slutade oplacerad men gick nytt rekord, 1.10,5. 

Sedan måste vi gratulera ”Tarzan”, Catarina, Nuncio och hela Team Melander. Vilken uppvisning – och kusk/häst gjorde inte ett fel i finalen. 

/Jörgen och Patrik