Dubbel i går!

Dubbel i går!
Igår på Rättvik blev det dubbel seger för Jörgen i sulkyn och en seger till stallet. Maple Hills Figo (Acke Bergström tränar) och Tight Aggressive var de hästar som fick skära mållinjen först.

I lopp 3 fick vi se en jättefin insats av M.T. Jetski, som satt rygg ledaren hela loppet och kom ut för sent, men spurtade riktigt starkt.

Både Maple Hills Figo (bilden) och Tight Aggressive var spelfavoriter. "Figo" fick ledningen direkt från spår 1, gick i mål med mycket krafter kvar och var helt ohotad. Tight Aggressvie laddades till spets, men lyckades inte och fick rygg ledaren. Han kom ut på upploppet och avslutade starkt.

Ett stort grattis till ägarna Acke Bergström (Figo) och Bengt Johansson (Tight Aggressive) samt till skötaren Caroline Björnskiöld, som även har hjälpt Acke med Figo!

Sämre gick det tyvärr för Beauty Class som också laddades för spets och fick den i första kurvan. Det blev dock ett stenhårt tempo hela vägen och i sista sväng var Beauty slagen och hon fick sedan mjölksyra och galopperade in på upploppet. Vinnaren gick 1.15,4 2140 m auto, så det var riktigt snabbt. Jörgen var inte direkt missnöjd med Beauty, det gick helt enkelt för fort för henne den här gången.

I dagens sista lopp startade Super Light brorsan Super Heat. Han galopperade dock tyvärr från start och tappade mycket mark. In på bortre långsidan hade han dock kommit i kapp fältet och han gick riktigt bra även om han tappat för mycket för att det skulle räcka.

Dagen inleddes med en riktigt fin uppvisning av den fina, franske fuxhingsten Santiago de Lou, som gick kvallopp. Det blir riktigt spännande att följa den hästen!

Sara