“Drömt om att en dag vara med där”

I och med segern på V75 i Kalmar passerade Flash Hammering 1 miljon insprunget och tar klivit in i den berömda Miljonklubben. Han har nu tjänat 1 074 700 kronor för att vara exakt. Jörgen var och besiktade hästen som ettåring innan han tog in honom i träning.

Flash Hammering är sex år och pappa heter Orlando Vici och mamma Maxi Hammering. Curt Falk och Danne Åsberg äger och har också fött upp honom.

Andreas Lövdal sköter Flash Hammering.

Vi ringde upp delägare Danne Åsberg och kollade läget efter den imponerande V75-segern och hur det känns att äga en miljonär.

Berätta lite kort historian bakom Flash Hammering, ni har fött upp honom själva?

– Det stämmer, mamman är ett sto som andra delägaren Curt Falk hade som jag har köpt in mig på. Jag och Curre trodde på franskt och då föll valet på Orlando Vici som pappa. Han var ganska sen och när han kom in hos Jörgen var han långt ner bland tvååringarna.

När kände ni att just han var något extra?

– Jörgen har trott på honom från start och har hela tiden sagt att det kommer. Där har han haft känsla Jörgen, säger Åsberg och fortsätter:

– Det är en jäkla rolig resa vi har haft. Det har vart upp och ner men som hästägare har man alltid bortförklaringar och vi har alltid vart optimistiska. 

Jörgen har som bekant Miljonklubben strajpad på gröna bussen. Hur känns det att nu se sin egna häst där?

– Det är stort, man har gått och tittat på den där bussen och drömt om att en en dag vara med där – det är en rolig grej.

Nu väntar start i ett långlopp i Halmstad under sprintermästardagen den fjärde juli. Därefter är det inget bestämt för Curre och Dannes krigare.

– Vi tar ett lopp i taget. Har har ett fint lopp i Rättvik i augusti annars blir det förmodligen att starta på i silverdivisonen. Jag är också lite sugen på att prova Frankrike igen, avslutar Danne Åsberg.

Flash blir Jörgens 38:e medlem i miljonklubben och är den andra i år att ta steget in i finrummet.

Flash spanar in sin vinnartavla från Kalmar.