Drömmer om att vinna Stochampionatet!

New Kiss ägare om sin ögonsten…

New Kiss har inlett på bästa sätt i regi Team Westholm. Hon vann i torsdags på Gävletravet, tillsammans med Jasmine som även sköter hästen. Vi slog en pling till ägaren Jan-Ivar Jonsson, som fick berätta om segern och lite annat. 

Har du smält segern ännu?

– Nja, men nu har jag slutat kollat i lopparkivet i alla fall… Det har blivit ett par repriser i arkivet. 

Hur kändes det när New Kiss passerade mållinjen som etta i torsdags?

– Hon har haft problem, och det känns som att vi är på rätt väg nu. Nu har hon blivit mer reglerbar, vilket är viktigt för framtiden. 

Varför valde du att lämna henne i träning till Team Westholm?

– Hon var inte reglerbar i träningen, och som amatör körde jag henne ensam och det gick inte. Jag fick inte tillräckligt hög kvalité på träningen, och jag tror att det är en häst med väldigt hög kapacitet och därför ville jag ge henne chansen och så här långt har det ju gått bra. 

Vad tror du om hennes framtid?

– Det finns fortsatt en del att jobba med, men jag har väldigt höga tankar om henne. 

Hur ser din travsatsning ut annars?

– Jag har fyra hästar, varav tre är i egen träning plus att jag jobbar heltid med annat så det är fullt upp. Det är mycket, men travet är en stor hobby och där laddar jag mina batterier från det vardagliga jobbet. 

Vilket är drömloppet att vinna?

– Just i år är det Stochampionatet med New Kiss. 

Till sist: Vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Ha ha, oj det var en svår fråga. Att man får vara vid fortsatt gott mod, säger Jan-Ivar Jonsson.

Läs mer om New Kiss här!

Vid tangenterna: Patrik Fernlund