Drömmen: Vara med i något årgångslopp!

Mats Löfstedt om Feeka….

Mats Löfstedt äger fyraåriga stoet Feeka S.E., som i kväll startar på Bollnästravet. Vi slog Mats en signal, och surrade lite trav. Feeka vann i maj – och det var livat och glatt efteråt. Kan det bli repris i kväll? 

Feeka jagar årets andra seger, hur ser du på uppgiften?

– Det blev inte riktigt som vi hade tänkt oss, då hon fick en spark, men nu är det positiva vibbar runt den hästen. Om hon vinner eller inte spelar ingen större roll, huvudsaken är att framtiden ser ljus ut. Jag vill bara att alla är nöjda och belåtna efter loppet, eftersom hon inte varit ute så mycket. Ser man till motståndet så ska hon ha en bra chans, men det är inte jag som kör. Jag tror på henne, det gör jag. 

Hur är känslorna när hästarna vinner?

– Feeka är en häst som vi har mycket glädje omkring, framförallt när det blir vinst. När man har fött upp en häst som sedan vinner, då är det stort. 

Vad tror du om hennes framtid?

– Hon är ju relativt orutinerad, och vi har inte alls stressat på något sätt. Hon får tid, och det är bara bra. Hur långt det bär, det kan jag inte säga, men de vibbar jag får är att hon är rätt så kapabel. 

Hur firar ni en eventuell seger i kväll? 

– Vi följer det väldigt bra, och alla i stallet och i vår verksamhet glädjs om det blir vinst. Det blir tårta i stallet vid seger. Vi har ju fölmärrar hemma, så vi brukar berätta för hästarna när deras barn vunnit lopp. 

Till sist: Vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Jag hoppas att Feeka är bra i kväll, och att vi sedan kan vara med i något årgångslopp. Det är min högsta önskan, det vore förjäkla roligt, säger Mats Löfstedt.