Drömmen: Köra häst hos Team Westholm!

Maria och Christers härliga äventyr…

Christer Söderstam och Marita Nordahl är delägare i Corky Ramirez och Mellby Fashion. Corky debuterar på onsdag på Lindesberg – och du kan lita på att paret är på plats och följer sin häst med spänning.

Christer och Marita har på senare tid fått upp ögonen för hästkörning, och har gått nybörjarkurs på Gävletravet vilket du kan se bild på nedan. De har gått två kurser, och har fått lära sig travsporten från grunden. 

Hur kommer det sig att ni börjat köra häst?

– Till en början; herregud vad kul det är! Vi har fått sela, kört större och större hästar hela tiden och det har varit fantastiskt. Det är kul att man får en liten större inblick i sporten, nu när vi börjat köpa hästar. När jag var liten stod jag längst ner vid staketet och heja på hästarna med farmor, och pappa hade hästar. Sedan har Christer jobbat på Solvalla en tid så det har hela tiden funnits omkring oss. Det blir fortsättning på kursen i augusti, det är jag glad över. 

Vad är tjusningen med travsporten?

– Frisk luft, närheten till djuret, försöka förstå djuret och stor spänning. Det är tjusningen. När våra hästar ska starta nu så kommer det vara fara för hjärtat. Vi tar med oss husbilen på onsdag till Lindesberg, det blir mysigt. Det ska bli spännande att se vad Corky kan. Han ska få ett fint och snällt upplägg på loppet. 

Ni är involverade i hundbranschen, finns det några likheter med travet?

– Ja. Att man träffar mycket människor, får nya vänner med mera. Men på trav kan man vinna pengar – men på hundlivet förlorar man bara pengar. Man får bara rosetter och ära där, men det är också kul. 

Ska ni bli stjärnkuskar nu?

– Nej nej nej! Jag blir bara glad om jag får vara med och köra hos Jörgen, ute vid paradiset på hans Prix d'Amerique-bana. 

Till sist: Vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Fint väder, skön helg och ett kallblod. Vi är sugna på att köpa ett sådant, säger Marita Nordahl. 

Underbart att höra nya traventusiaster  – det visar vilken fantastisk sport vi har. Vid tangenterna: Patrik Fernlund. 


Marita under travkursen. 


Mellby Fashion myser ute vid Prix d'Amerique-banan, där Marita snart förhoppningsvis ska köra häst!