“Det var väldigt speciellt”

Mats Norberg om Apollon, pokalåret och skidåkning…

Mats Norberg, affärsrådgivare på LRF Konsult, är delägare i flera hästar hos oss – bland annat Apollon de Kacy som startar i dag i Le Croise Laroche och jagar andra raka segern. Mats har många bollar i luften, och vi tog honom på pulsen om allt möjligt inom travet – och skidsporten. 

Apollon de Kacy vann i senaste starten, och ska ut nu igen – vad är dina känslor?

– Det är lite speciellt med Apollon, eftersom det är första varmblodet som jag är med på och det har blivit väldigt lyckat. Jag har inte sett något motstånd ännu, men han såg väldigt kaxig ut senast. Jag vet inte om Jörgen fick nackspärr, för han kollade mer bakåt än framåt då. Jag hoppas på seger igen för han var hyperfin då och all cred till Jörgen som hittat rätt nycklar. 

Ni har haft mycket kul med den hästen, något speciellt minne som dyker upp?

– Första segern då vi var på plats och såg härligheten var väldigt speciellt. Han vann på Lindesberg, Nationaldagen 2013, och sonen hade tagit studenten i Göteborg och vi var på väg hem. Min mor var med och det var riktigt underbart, något man inte glömmer. Mamma pratar om det där än i dag…

Du är även delägare i toppstammade kallblodet Brenne Bitti, dina förhoppningar på henne?

– Man ska inte spänna bågen för mycket, men det är väldigt spännande. Jag valde henne på stam på auktion, och Jörgen godkände henne exteriört då han var på Bjerke och kollade på hästen. Min svåger Eijvind Ekebjörk blev dessutom kär i hästen på plats och det är en riktigt rutinerad hästkarl, så det kan vara något alldeles speciellt. Allt detta ihop blir ruggigt spännande och jag tycker Bork Odin är väldigt intressant i aveln.

Det sägs att du motionerar en del och åkte stafettvasan, stämmer det?

– Ja, det stämmer. Det var en trevlig upplevelse. Jag åkte 19 kilometer, det var sista sträckan. Jag kommer vara där under nästa år också, men vilket lopp det blir får vi se…

ST:s styrelse har pratat om pokalåret 2018, med 300 miljoner kronor extra till sporten. Hur ser det ut med det just nu?

– Jag tror stenhårt på det. Allt tyder just nu på att det kommer uppfyllas.

Till sist: Vad önskar du dig mest av allt just nu?

– En härlig och avkopplande helg i underbar vintermiljö, säger Mats Norberg.