“Det var riktigt häftigt”

Acriters ägare om oförglömliga minnet…

Torbjörn och Barbro Hansson, Kungshagens häst och hundgård, fick upp travintresset för snart 15 år sedan – och har sedan dess satsat på hästuppfödning och tävling med travhästar. För cirka två månader sedan flyttade de Acriter och Cankus Quid till teamet, och Acriter inledde med seger och startar på onsdag på Solvalla. Vi slog en signal till Torbjörn och tog honom på pulsen. 

Vad var det som fick er att satsa på Team Westholm?

– Vi hade tidigare funderat på att få hästarna närmare Mälardalen, och det som avgjorde var besöken hos er. Hästhållningen och anläggningarna såg optimala ut, det var väl genomtänkt alltihop med stora hagar, luftiga stall och känslan var att det var ett bra ställe för hästarna. Sen var träningsmöjligheterna bra, många olika alternativ. Sen fick vi hela tiden bra intryck av Patrik, Jörgen och övriga i teamet – så allt kändes bra! 

Är ni nöjda så här långt?

– Ja, helt klart. Men det har varit väldigt kort tid men det har fungerat jättebra.

Berätta om hur ni kom in i travet?

– Dottern började med ridning när hon var sex år och sedan satsade hon på ponnytrav. I början av 2000-talet letade vi hästgård, och hittade en fin gård. Dotterns intresse gjorde oss intresserade, och det är riktigt roligt. Vi har fött upp elva hästar på gården. 

Vilket är det bästa hästägarminnet?

– Helt klart V75-segern i Sundsvall förra året med Acriter. Han vann från spår tolv, och gick i dödens nästa hela loppet. Det var mycket publik, och det var riktigt häftigt under Sundsvall Open Trot-kvällen. 

Vad är roligast: Sporten eller spel?

– Det är sporten. Jag spelar ganska marginellt. 

Hur ser du på Acriters lopp på onsdag?

– Han gick jättebra senast och håller han samma form bör han vara med där framme och slåss. Det är inget lätt lopp, men jag tror att han är långt framme.

Ni visar oerhörd glädje vid segrarna vilket vi fick se senast. Vad gör er så glada?

– Det är spänningen och glädjen. Det är kul att visa glädje över att man lyckats.

Till sist: Vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Att hästarna fungerar och är skadefria och att de får tävla med framgång, säger Torbjörn Hansson. 

Vi håller tummarna för "Acke" på onsdag!

Vid tangenterna: Patrik Fernlund