“Det var jäkligt coolt”

Evelina om segern, och den spännande vintern…

Evelina Månsson har tillsammans med Camilla Svahn ansvaret för den franska filialen. Under söndagen gjorde Evelina en utflykt till Mallorca, där hon red ett montélopp och det blev seger. Vi tog en intervju med Evelina!

Hur var det att vinna montélopp på Mallorca?

– Det var jäkligt coolt, det var roligt. När jag red på Vincennes, så fick jag kontakt med en kille som höll till på Mallorca och på den vägen är det. De fixade allt åt mig, så jag hoppade bara upp på hästen och vann. Ha ha! Det var autostart, jag hade spår 14 och hamnade bland de sista. Det var tung bana, och när jag ryckte huvan på långsidan så tog han i rejält och då kändes det bra. Han kämpade jättebra, och jag vann med ett halvt huvud. Nu har jag vunnit i tre länder, det är häftigt. 

Vad är roligast, trav eller monté?

– Det är roligast med en mix, kombinationen är bäst. 

Du måste ha bra statistik på utländska lopp, eller?…

– Tre lopp har jag gjort utomlands, vunnit två. Det måste väl ändå vara ganska bra?… Ha ha. 

Hur är läget på Grosbois, många spännnade hästar under vintermeetinget va?

– Det är jättebra! Vi har massor av fina hästar, och jag har aldrig tidigare fått chansen på så här fina hästar. Det är jättekul, och det blir en spännande vinter som kommer vara lärorik. Jag trivs jättebra. 

Till sist: Vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Att mina passhästar får vara friska, krya och att de presterar i vinter, säger Evelina Månsson.


Segerbild från Mallorca!

Vid tangenterna: Patrik Fernlund