Det kom ett brev till oss!

Vårt mål är att ta väl hand om praktikanter som valt att tillbringa en tid hos Team Westholm.

Med det som bakgrund så känns det väldigt roligt när ett brev som nedan kommer till oss.

Brevet från praktikanten Tina!

Hej!

Mitt namn är Tina Hellström, jag och min kompis praktiserar i Westholms stall på Grosbois i Frankrike. Jag är 17 år och kommer från Rättvik, där jag går andra året på Stieernhööks gymnasium, hästprogram med inriktning Trav.

Hemma har jag och min familj fem hästar och fyra inhyrda. Ett kallblod, tre varmblod och en ponnytravare. Jag har ponnylicens, både kör och monte som jag haft i ungefär 6 år. Håller på att ta monte licnes för stor häst.

Jag och min kompis Maja Bäkman, som går i samma klass som jag, åkte hit för lite mer än tre veckor sen och är kvar i ungefär en vecka till.

Jag var nere i Frankrike under Prix d Amerique och fick då också se Grosbois, det var då jag kom på att det skulle vara superroligt att praktisera i Frankrike, för att se och pröva på hur travet fungerar här nere, eftersom det är en så stor sport här!

Vi åkte hit en måndag och blev hämtade av Sabine vid tunnelbanan och redan första dagen fick vi ut och köra en lugn tur, fick då se hur fint det verkligen är här och hur mycket bra möjligheter det finns att träna häst!

Vi bor i en lägenhet ovanför stallet, där vi har ett litet kök, badrum och sovplats.

Vi börjar kl 6 på morgonen med att fodra och mocka och vattna, sedna börjkar vi igen vid åtta då vi går ut och kör. Har lunch vid 12 till 14 då man fixar hästarna och allt annat som ska göras för dagen.

Det är för tillfället nio hästar i stallet, som jag tycker är otroligt snälla och lugna, har såklart fått en favorit också, Krångel, som jag gärna skulle vilja ta med mig hem!

Vi har varit på trav några gånger också. På Vincennes två gånger, det är verkligen jättehäftigt. -Hur stort som helst! Till skillnad från i Sverige så har man inga kedjor att binda upp hästarna i, utan hästen står lös när man tar på vagnen. Har varit på andra travbanor också. Var med Krångel när han startade och då kom han tvåa. Hästarna som blir placerade får gå in som i en stor vinnarcirkel där dom identifieras. Förutom hästar har vi också varit till PAris några gånger och shoppat lite, ätit god mat och sett en massa turistsevärdheter som Eiffeltornet, Notredam och Triumphbågen.

Jag trivs verkligen här och känner för tillfället inte alls för att åka hem. Om man får chansen ska man verkligen ta tillfället i akt att åka hit. För det är verkligen underbart och spännande och jättetrevliga människor och det går inte att förstå genom att bara titta på bilder. Så jag är jättenöjd och tacksam att jag fick åka hit och vill jättegärna åka tillbaka och inte bara en gång!…

Med Vänlig Hälsning

Tina 🙂