“Det känns helt fantastiskt”

Håkan Matz om euforin efter storsegern…

White Lightning är en Easy KB häst med 20 andelsägare, som fick jubla ikapp under söndagen på Axevalla. Hon vann då Guldstoet, och spårade varje meter av loppet. 350 000 kronor var segern värd, och under måndagen kom Håkan Matz, delägare, med smörgåstårta och vi passade på att hugga en intervju. 

Missa inte bild längst ner i artikeln.

Hur känns det, dagen efter succén?

– Det känns helt fantastiskt, men jag är inte förvånad. Vi visste sedan loppet på Solvalla att hon kan gå fort det sista halvvarvet, och jag förstod att hon skulle vara med i striden när hon fick ledningen. Sedan var det lite överraskande att hon var så pass bra. 

Berätta om din hästsatsning, har du flera hästar hos teamet?

– Det började med att Jörgen sa åt mig att jag skulle vara med på detta paket, där vi äger White Lightning och Joyus. Sen presenterade han Global Unghästsatsning under en öppet hus-kväll och då blev jag intresserad av det, och gick med. Jag har hållit på med hästar sedan 1960-talet, och har ett stort intresse. Jag "bodde" på Solvalla varje ledig sekund fram till mitten av 1960-talet, och sen jobbade jag som hovslagare ett tag på Axevalla då jag jobbade med Uno Sweds hästar. Sen träffade jag min kärlek, och då fick man välja mellan hästarna och kärleken och då valde jag kärleken men när man nu lagt det aktiva arbetet bakom sig kan jag nu kombinera. Jag har på sistone varit med och arbetat kring Julmyra, ett spännande projekt. 

Vad är tjusningen med trav?

– I första hand hästen och spänningen. Jag är egentligen ingen spelare, även om jag spelar ibland, men det är hästen i sig som är det vackra. Att bara sitta hemma och kolla är tråkigt, utan man vill ut och träffa hästarna och människorna. Hos Team Westholm är man alltid välkommen, och blir en i gänget rätt snabbt och man känner sig delaktig. Det måste jag säga. 

Till sist: Vad önskar du dig mest av allt just nu? 

– Att hästarna ska fortsätta utvecklas, och just nu ser vi fram emot den 18 juni då det är E3-kval på Färjestad. 

Delägare i White Lightning/Joyus är:

Christina Andersson
Pernilla Andersson
Stefan Andersson
Håkan Matz
Anders Neman, Eivor Lindström
Jan och Sonja Olsson
Peter Persén
Arne Persson
Sonny Pettersson
Sören Pettersson
Jan Rohlén
Christer Segebladh
Stall Mana HB
Right Choice I Dalarna AB
Stall Nova HB
Göran Strålin
Marita Trygg 
Johan Wetter
Åke Åberg

Vid tangenterna: Patrik Fernlund