“Det ger guldkant i tillvaron”

Möt Jocke Jensen – mannen som älskar stora travfester och att synas i vinnarcirkeln…

Jocke Jensen, travspelare och hästägare, har ett extremt intresse av trav och har ägt häst hos Team Westholm sedan tio år tillbaka då han var med på ett sto vid namn Feisty Girl. Nu är Jensen delägare i Big Bill Bac som på måndag startar i ett V65-lopp på Rommetravet. Vi tog hästägaren på pulsen och slog en signal till honom. 

Hur blev du hästägare hos Team Westholm?
– Jag kom i kontakt med Håkan Karlsson (Misty Trotting) genom hockeyn. Farsan har haft hästar i stort sett hela livet, jag är uppvuxen på Solvalla och Håkan ville att jag skulle hänga med till Jörgen och kolla på en fin häst. Jag fick direkt ett bra intryck av Jörgen, en ung kille som var trevlig och hade social kompetens. Jag fick vara med och köra häst och sedan blev det affär.

Vad är tjusningen med att äga en travhäst?
– Den stora tjusningen är tävlingsbiten, när hästarna tävlar är det riktigt häftigt. Den ultimata känslan är den jag fick uppleva med Big Bill Bac näst senast då han kom in i sista kurvan med krafter kvar och man såg att han skulle vinna. De sista 300 metrarna är häftiga och glädjen har ingenting med ekonomi att göra.

Ditt bästa hästägarminne?
– När vår Lazer Broline vann under Sprintermästarhelgen inför 8 000 på publikplats, det var coolt. Jag tror han sprang tangerat svenskt rekord och då fick vi ett kvitto på att vi hade en bra häst. Det var en otrolig prestation och det ger guldkant i tillvaron att man får känna sig i fokus i vinnarcirkeln.

Du åker runt på mycket stortrav, vilken travhelg är din favorit?
– Prix d'Amerique-helgen är överlägsen, sen har jag Sprintermästaren som tvåa. Att Team Westholm anordnar så bra saker är en stor anledning till att Parisresorna blivit en tradition.

Vad tror du om Big Bill Bacs lopp på måndag? Är det en spik på V65?
– Får han ledningen så vinner han. Punkt slut.

Till sist; Vad önskar du dig mest av allt just nu?
– Att Big Bill Bac får vara frisk och prestera det han kan på måndag och att min son vinner sina hockeymatcher i helgen, säger Jocke Jensen.

Vi önskar Jocke lycka till på måndag!

/Patrik Fernlund