Det galna impulsköpet på Kriterieauktionen!

Jasmine Ising bloggar…

Hej i vintermörkret.

Just nu är allt väldigt upp och ner, ena stunden skiner solen nästa är de snöstorm. Så känns hela mitt liv just nu. Jag är så lycklig för att jag har världens ”finaste” passhästar (tycker jag) och för att jag har en helt underbar sambo och tillsammans med honom nu har två jättefina hästar att satsa på. I nästa stund är de ett riktigt skitväder ute, flera fina vänner ska sluta hos oss och gå vidare med sina liv vilket är tråkigt men så är livet – allt har sin gång. Hästarna går okej, men jag hoppas och tror att de snart ska lägga i ytterligare en växel.

Just för tillfället har jag inte så mycket spännande att berätta om mina passhästar för ingen ska starta inom de närmaste dagarna. Jag har en fin tvååring som kvalar på söndag som heter Thaitec vilket ska bli väldigt spännande. De andra laddas inför kommande uppgifter och framförallt inför ett spännande 2013.

Så här i juletider känns allting lite extra tungt för mig som inte har någon egen familj, men de blir i alla fall aldrig några problem med vilken familj vi ska fira jul! J Jag tänker inte så mycket på det annars men vid högtider när man ska umgås med släkten blir de ibland väldigt underligt för mig. Men som alla säger så får jag se till att skaffa mig en egen familj, och det är jag på god väg att göra.

En rolig händelse som inträffade här under hösten var när vi var på Kriterieauktionen i höstas. Jag och några vänner satt och åt och kollade på när hästarna som såldes under fredagskvällen ropades ut. Då föll min blick på en häst, jag fastnade totalt för henne, kärlek vid första ögonkastet brukar man säga. Hon hette Misslinn Henna och ingen bjöd på henne, så jag sa till de jag satt vid att jag skulle lura Patrik att jag köpt henne. Han trodde inte på mig men följde motvilligt med och tittade på henne, jag tänkte att de måste vara något fel på henne och han tänkte nog att jag blivit helt galen och att vi INTE skulle ha någon häst.

Hur som helst slutade de på något konstigt vis (efter att vi och några andra, bland annat Jörgen, kollat på hästen flera gånger) med att vi och två kompisar gick ihop och köpte hästen.

Där stod vi med en häst, allt var fullständigt kaos, vad gör vi nu, vad håller vi på med? Vi hade inget fordon att transportera hästen med och ingen uppstallningsplats. Vad skulle vi då göra?

Kan man heta Misslinn Henna och vinna elitloppet? Vi kom fram till att det går inte och det kom massa förslag på vad hon skulle heta. Till slut enades vi om Euphoria och de fanns ingen som hette det. Perfekt tyckte vi, men inte STC då det nämligen fanns ett kallblod som hette Euforia och då fanns fisken att hästarna kunde blandas ihop. Då stod vi där igen vad ska hon heta, efter många förslag och funderingar fram och tillbaka döptes hon till ”Let The Bride Fly”.

Som allt annat så går de mesta att lösa hon fick bo på ett så kallat hästhotell och sedan fick hon följa med några utav unghästarna Jörgen köpte ner till Örslösa där hon ska blir inkörd och påbörjar sin grundträning.

I vår får hon sedan komma hem till oss så ska vi börja träna henne själva jag och Patrik vilket känns som en väldigt spännande utmaning. Det som är mest spännande med unghästar är att eftersom de utvecklas så olika så vet man inte hur bra dom kan bli, de finns de som tränar jättebra och är helt värdelösa och de som inte är ett dugg märkvärdiga och som sedan utvecklas till verkliga stjärnor på travbanan.

Jag nämnde tidigare att vi har två hästar och ibland går det väldigt fort för två månader sedan skulle vi inte ha någon… men får man erbjudandet om att leasa sin älsklingshäst (Fred Cobra) är det omöjligt att säga nej även om inte sambon är överlycklig. Trots att jag jobbar hela dagen i ett kallt stall så längtar jag när dagen är slut till att få åka till nästa kalla stall och träna ännu en häst. De är klart att de blir jobbigt ibland med kalla, regniga, blåsiga dagar med tidiga mornar, sena kvällar och dåliga resultat. Men de dagar resultaten är bra eller bara solen skiner och alla är glada DÅ finns det inget som är mer underbart än detta!

Morgonen den första januari kommer alla hästar, tränare och kuskar ha noll kronor intjänat under året, då tar vi ny sats och ser till så 2013 blir ett nytt rekord år för teamet. Fram till dess ska vi bara ladda kanonerna!

Med Sportsliga Hälsningar

Jasmine

undefined

Jag och Let The Bride Fly