“Det blir en häftig resa”

Möt Fredrik Enarson – ny hästägare välkomnas till teamet…

Fredrik Enarson, 49, har under många år varit intresserad av trav och hästsporten. För några månader sedan kom han i kontakt med Jörgen Westholm och kort senare slog han till på stallets ettårige Scarlet Knight-son Radjah d'Inverne som Jörgen ropade in på årets Elitloppsauktion.

Enarson har sedan köpet varit ut och hälsat på sin guldklimp massor av gånger, och vi i Team Westholm hälsar honom hjärtligt välkommen till teamet och passade på att ta oss en pratstund med den nye hästägaren som till vardags är chef på Kökskungen i Västerås. 

 

Varför valde du att satsa på hästbranschen?

– Jag har inte haft någon häst innan men det är väldigt spännande och jag gillar trav. Jag har spelat på trav genom åren och intresset för sporten har växt och jag var på elitauktionen och kollade på lite hästar men köpte ingen. Jag gillade dock vad jag såg då, och när jag sedan kom i kontakt med Jörgen fick jag ett bra intryck och valde då att köpa Radjah som såldes på just den auktionen jag besökte. Jag såg att han var till salu på eran hemsida och slog då till och gjorde ett impulsköp för meningen var inte att jag skulle ha en egen häst redan nu. Jag bor i Västerås och det är bra att det är nära till Sala så jag ofta kan hälsa på hästen. 

 

Varför köpte du en ettåring?

– För mig var det inte aktuellt att köpa en färdig travhäst, jag vill vara med från början och se hur den utvecklas. Hittills gillar jag vad jag ser av hästen och det verkar vara ett väldigt trevligt team ute på gården. 

 

Kommer du satsa vidare?

– Jag är som sagt ny inom detta men det skulle vara kul att köpa några ettåriga ston om några år. Jag har en hel del idéer och bollar dem med Jörgen och vissa saker skrattar han åt men en del saker verkar han gilla och vi får se vad som händer. Jag kommer besöka kriterieauktionen och försöka lära mig så mycket som möjligt. Nu när jag har gett mig in på detta vill jag satsa också. 

 

Till sist, vad är drömloppet att vinna?

– Egentligen har jag inte hunnit tänka så långt men det bli en häftig resa. Nu är det först inkörning och premielopp som gäller och jag gör inte det här bara som en plojgrej utan jag ger mig aldrig in i någonting utan ambitioner, så är jag som människa. Jag hoppas det blir en gulddivisionare, men jag och du vet hur svårt det är och just nu drömmer jag mest om att få åka och titta på honom när han ska göra sin första start – det är ett bra delmål.

 

Vi önskar Fredrik stort lycka till med sin häst – mot vinnarcirkeln!

 

Vid tangenterna: Patrik Fernlund  

 

undefined