“Det blev något vrål”

Hästägarens kalas…

Lasse Halvars från Mora äger Kalas d'Inverne, som kom till oss för några månader sedan och i andra starten för teamet blev det seger. Under måndagen vann han på Mantorpstravet, tillsammans med Oskar.

Vi slog Lasse en signal – Lasse som även är delägare i nyförvärvet Gadget de Liton vars mamma River de Liton radade segrar hos teamet för flera år sedan. 

Hur kändes det då Kalas d'Inverne tog karriärens första seger?

– Det kändes mycket bra. Jag såg loppet hemma, så det blev något vrål. Så nu ska vi fira med en god köttbit och ett glas vin. 

Hade du lirat?

– Japp. Jag spelar alltid 100/100 på mina hästar, oavsett vad de står i. 

Varför blev du hästägare hos Team Westholm?

– Det var en bra fråga. Jag träffade Jörgen vid något tillfälle, och har haft hästar hos de flesta. Vi flyttade Debra Boko från Robert Bergh, och valde då Jörgen. Ni har förstått mest av alla hur man ger sina hästägare service, det är klart bäst att ha häst hos er. Även Samuel Rehn har också förstått att man ska vara rädd om hästägarna, så det är något speciellt med luften i Möklinta….

Vilket är drömloppet att vinna?

– Huvudsaken är att hästarna får vara frisk och starta, allt annat är bonus. Men det vore kul att vinna något årgångslopp. Jag hade Jacqueline Kemp som var med under Elitloppshelgen, det var häftigt. Hon galopperade dock på väg till ledningen – det var inte lika häftigt.

Till sist: Vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Att jag, mina anhöriga och hästarna får vara friska, säger Lasse Halvars. 

Vid tangenterna: Patrik Fernlund