“Det är bara att tacka och ta emot”

Anders Engström om Marlon Donvici…

Marlon Donvici har inlett karriären på ett lovande sätt. Han har visat bra styrka, och i kväll blir det ett test på V64-spelet på Mantorp där flera hästar är strukna. 

Han startar från innerspår bakom startbilen, och vi slog delägare Anders Engström en signal och tog honom på pulsen. 

Två segrar på tre starter för Marlon, vad säger du om det?

– Det må man väl vara nöjd med. Det kanske till och med var över förväntan. Att hästen är bra har vi förstått, men det är ju bara att tacka och ta emot. 

Vad tror du om kvällens uppgift – för visst hårdnar motståndet även om flera hästar är strukna?

– Det ser bra ut, men vi får se hur han hanterar autostart och spår ett. Kommer han bara ut så tror jag att han kan vinna. Jag var på Gävle och såg honom vinna, och den sista kurvan där var ruggig. Gör han en liknande insats så vinner han i kväll…

– Nej då, men förhoppningen är att han ska vinna och man måste tro. Jag kan inte gå in med inställningen att jag blir glad om han blir femma, inte efter två segrar. Är man negativ så kan man lika gärna lägga av. Jag är dock nöjd om han bara gör ett bra lopp.

Du är en hängiven supporter. Är du på plats i kväll? 

– Nej, tyvärr inte. Jag har åkt långt för de första tre loppen, men nu blir det lite väl långt. Men jag ska åka förbi teamet med lite fika på torsdag, och hälsa på personalen och hästarna. 

Vad säger du om att äga häst hos Team Westholm? 

– Jag tycker det är jättebra, det måste jag säga. Många trevliga människor och det är bra information. Riktigt bra överlag och det är trivsamt att hälsa på, då man blir väl bemött och hästarna ser ut att trivas. 

Till sist: Vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Att Marlon sänker sin tid i kväll och att han gör ett bra lopp, säger Anders Engström till hemsidan.

Vid tangenterna: Patrik Fernlund