”Champagne och god mat”

Stig Wiklunds enorma träffprocent med hästarna…

Stig Wiklund, Positiva Kicken, har ett stort travintresse – och just nu går hans hästar fenomenalt bra. Eller vad sägs om fem raka segrar för Apollon de Kacy och Järvsö Blomster, som han är delägare i. Vi slog Stig en signal och surrade trav, mental inställning och hur man firar segrar.

Du har just nu ett varmblod (Apollon de Kacy) och ett kallblod (Järvsö Blomster) som har fem raka segrar. Går det att beskriva känslan?

– Tror du det finns någon annan som har det? Det är magiskt, för jag har hållit på med hästar hela mitt vuxna liv och hamnat i den här situationen – det är helt enormt. Det är extra stort att en av hästarna gör det i Frankrike, det är helt suveränt. Det här kommer jag aldrig glömma, det kan jag lova. Detta unnar jag alla hästägare, och det är väldigt kul att få vara med på Jörgens resa med Apollon de Kacy. 

Hur många ägarsegrar har du i år?

– Jag är med på 22 hästar, och har medvetet valt att äga häst med andra. Det är nätverket runt omkring som är roligt, därför vill jag vara delägare. I år har mina hästar tagit 18 segrar – det är jäkligt mycket. Dessutom har flera hästar inte kommit ut ännu. Det roligaste som överträffar allt annat är att ha häst i Frankrike. Jag fick se Apollon vinna på Vincennes en gång, jag jublade och skrek och det var en helt magisk känsla. Det var ett minne för livet, och att få vinna på Vincennes och vara på plats var den stora höjdpunkten. 

Oj, imponerande med så många segrar. Då måste jag fråga: Hur firar du när hästarna vinner?

– Jag stannar upp, och försöker fira alla segrar. Man måste stanna upp och njuta. Det brukar bli champagne och lite god mat. Jag och min fru Inger brukar ta champagne, se loppen i repris och skåla. Det blir en extra dimension. Sedan klipper jag ut tidningsklipp från tidningarna, och sparar det. Allt för att kunna njuta länge. 

Kan det bli mer hästsatsande framöver?

– Jag kommer vara med på mer hästar hos er, för det är bra service att man får information via sms och liknande. Känslan före, under och efter är viktig – och den ser ni till att hålla i till oss hästägare. Det kan absolut bli mer hästar framöver, och jag är intresserad av att satsa vidare hos Jörgen. Det vet han om också. Så vill någon starta en intressant hästsatsning, så hör av er till Jörgen så hakar jag på. 

Kan du ge en mental positiv hälsning till hemsidans läsare?

– Passa på att njuta och fira när det går bra. Fira med dina respektive, och njut länge. 

Till sist: Vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Jag hoppas att Apollon får ta sjätte raka segern, det vore helt fantastiskt. Och det har han goda förutsättningar att göra dessutom, säger Stig Wiklund. 


Så här såg det ut senast Stig Wiklund var och föreläste hos teamet.

Vid tangenterna: Patrik Fernlund