Bra dag på Romme, 185 000 kr inkört!

I går var det V75 på Romme. Jörgen var själv i Frankrike, men teamet hade fem till start. Det blev pengar för samtliga och vinst för Karlsrouppfödningen Ninepoints Avalon.

Jo, det stämmer faktiskt, Ninepoints Avalon är född på Karlsro, fast innan vi köpte det. Hon föddes ute i hagen vid stora ladan och vi blev hitkallade på kvällen för att titta på henne. Hon hade svårt att resa sig så Jörgen bar henne på axlarna in från hagen… Det var då det, igår var det ingen som behövde bära Avalon. Hon fick efter ca 300 m överta ledningen och därifrån var hon sen ohotad. På pigga ben bara spurtade hon ifrån för kusken Kenneth Haugstad. V75 segern var värd 100 000 kr. Ett stort grattis till ägaren Jan Stagemark och Gunilla Gustafsson (och Jörgen) samt till skötaren Jasmine Ising!

Innan V75 började startade Frodo i ett lärlingslopp med Malin Granfors. De fick en dålig start, men han spurtade bra till slut till en fjärdeplats och han visade att formen sitter där. Det rapporteras också att Anki för första gången vågade titta på loppet! Grattis Anki! 🙂

Inom V75 var nästa häst ut Dellvann med Per Lennartsson. Han fick ett fint lopp i andra ut och fick gå på först i tredje spår. Han såg lite farlig ut in på upploppet, men det ebbade ut lite och de kom fort långt ut. Det blev till slut en femte plats.

Hot Pot kördes av Björn Goop och fick något så ovanligt som en invändig resa totalt fastlåst in på upploppet. Det blev ändå en fjärdeplats, men det var alla krafter sparade och nu väntar vi bara på ett nytt lopp.

Carambole P. siktar på Bragdguldet. Han fick en lopp till en början i tredjespår, som sedan blev dödens hela vägen. 500 kvar såg han helt slagen ut, men Örjan Kihlström, som satt i sulkyn för dagen, är en mästare på att köra i dödens och få konkurrenterna att tro att han är slagen. In på upploppet kämpade Carambole sig närmare och han blev bara precis slagen som tvåa. En mycket bra insats av en häst som har haft stora problem med skador.

I Frankrike körde Jörgen Tycoon på fredagkvällen. Han blev för ivrig i starten och galopperade. I går var det Quip de Beauvoisin som startade efter en stunds bortvaro. Han gick 1.12,8, men fick för den prestationen bara en åttondeplats. Jörgen for hem efter loppet och är nu redo för start på Mantorp imorgon. Quips ägare, Dorren Karlsson är dock kvar i Paris för att heja på Relook på onsdag (och ta hand om Danne och Sabine.. 🙂

Sara