Blogg från Oskar J Andersson alias OJA

 

      Tidigare har jag bloggat på www.ungdomstrav.nu via Travets Talanger och nu är det dags på Team Westholms egen hemsida. Och det är faktiskt en hel del tack vare Travets Talanger som jag har fått chansen att börja jobba hos Jörgen Westholm. För det var i det första loppet i Travets Talangers egen loppserie som jag, efter lottning, fick köra Westholms egenuppfödde Ninepoints Kelly och efter en resolut styrning varvet kvar kunde köra till ledning och sedan vann vi komfortabelt. Efter loppet var Jörgen i vinnarcirkeln och det var inget dumt sätt att inleda en relation på.

      Det blev, tack vare min satsande sponsor Mustad, en tripp till Nya Zeeland tillsammans med Jörgen och 5 andra grabbar under våren 2011. Det var då vi bestämde att jag efter en sommar hemma med mina tävlingshästar skulle börja i Team Westholm.

      Under den sommaren lyckades jag ta ”mina” första tränarsegrar och även min första ägarseger under samma vecka. Tränarsegrarna var i och för sig under pappas namn, men ändå. Det var Mr Super Yankee, som jag då hade ägt strax under ett år, och Lindus Key, min stjärna, som ordnade ”dubbeln”. Jag har nu leasat ut min egen ägde Mr Super Yankee, medan Lindus fortsatt tränas inför säsongen 2012.

      Säsongen 2012 har börjat på ett okej vis för mig tycker jag, bättre än 2011 åtminstone. Då hade jag knappt kört ett lopp vid den här tiden, men i år har jag hunnit med 7, och kört in runt 25.000 kr.

      Jag har inte så många startande passhästar, det har främst varit Aaron Boko som startat i år. Han har gjort 3 starter i år och varit 2:a, 3:a och 4:a. Ninepoints Avalon är mitt senaste tillskott och hon startade i tisdags, tyvärr utan framgång, något vi ska råda bot på. Mina resterande passhästar är Ninepoints Ariel, Gyllenberg och Al’s Emanuelle, som alla är treåringa ston och tränar på inför kval, och Gant Cobra som vintertränar för stunden.

 

Javisst ja, Oskar J Andersson heter jag, 19 år, lärling och hovslagare hos Team Westholm.