Blogg från Johanna Blomander!

Läs den här…

 

Hej, nu är det min tur att blogga här på hemsidan. 

 

Jag heter Johanna Blomander, är 19 år gammal och är ganska ny i teamet. I alla fall som fast anställd. Tidigare har jag varit en flitig sommarvikare och extrajobbare. Jag har varit hos Team Westholm sen 10-11 års åldern och spenderat alla lov, praktiker och ledigheter i både Sala och Frankrike. Mycket roligt har jag varit med om och mer hoppas jag att det blir. Än så länge är Annickas seger i Svenskt Trav-Oaks det häftigaste, men jag hoppas att mina passhästar kan ge mig fler roliga upplevelser. 

Kanske redan i Breeders Crown nu i höst?

 

Mina passhästar är ett ganska så ungt gäng. Av 8 hästar så är 6 utav dem 4 år eller yngre, vilket innebär att hösten och kommande säsongen kan bli väldigt spännande för vår del med tanke på alla fina unghästlopp som finns.

 

Hästarna som jag dagligen tar hand om är Exclusive Zon, Twilight Eyes, Aaron Boko, Tsar de Bruzeau, Ponce de Leon, Zeta Brick, Meslon och Brio du Biwetz. Alla har sina egenheter och speciella idéer om saker och ting, ibland får man kompromissa lite och mötas på halva vägen. Men är hästarna glada och nöjda med tillvaron så är jag det. Det blir lite utav en win-win situation!

 

Den gångna veckan var kriterieveckan. Enligt mig så är det en av dem roligaste veckorna på hela året. Det bjuds på fantastisk sport där många av framtidens stjärnor visar sig för första gången, och då inte bara på banan. För det är även Kriterie-auktionen som i mitt tycke är otroligt intressant med alla intressanta hästar som säljs.

Först så kommer katalogen där man börjar studera stammarna, jämföra moderslinjer och hingstar hit och dit. Allt eftersom så byggs det upp en förväntan som antingen infrias eller grusas när man sedan ser hästarna i verkligheten. Det är iallafall otroligt intressant och efter ett tag så kan man se mönster och likheter på exteriören mellan vissa blodslinjer och hingstar.

 

Jag fick gå med Jörgen två av auktionens tre dagar och bedöma unghästar. Det är väldigt kul och givande för man lär sig hela tiden nya saker och man ser saker med nya ögon. För samtidigt som man går och tittar på hästarna så berättar Jörgen om egna erfarenheter av olika exteriörer, blodslinjer etc. Det är väldigt intressant.

 

Det är även väldigt kul att i efterhand kunna säga att man har varit med och tittat ut några av de hästar som köptes till teamet, och det ska bli väldigt spännande att följa dem!

 

Det var allt för mig denna gång. Jag hoppas vi ses på banorna framöver! Slänger med en bild som chefen gillar, men inte webmastern…

 

// Johanna Blomander

undefined