Bengans dröm: Vinna en final i Gulddivisionen!

Möt Ninepoints-Bengt…

Bengt Johansson har varit hästägare hos Team Westholm sedan 1994 och har sedan dess varit hel- eller delägare i 25-30 hästar. För tillfället äger ”Bengan” Ninepoints Jazzy och Ninepoints Charlie tillsammans med Jörgen. Båda hästarna startar på onsdag på V86 där de gör mycket intressanta starter. Förutom de hästarna hoppas han på två nyfödda föl och på Ninepoints Lucy som ses som en riktigt lovande tvååring. Team Westholm tog pulsen på hästägaren under fredagseftermiddagen…

Vad är tjusningen med att äga travhästar?

– Man måste ha någon hobby i livet. Hade jag inte haft hästar som min stora hobby hade jag säkert spelat golf eller något annat. Jag ser det här som en hobby och inget jag ska tjäna pengar på. 

 

Varför satsar du på Team Westholm?

– Jag har känt Jörgen länge och det har bara rullat på. Vi har haft ett bra samarbete och vi har ungefär samma tankar kring att äga häst. Jag och han har aldrig varit osams utan allt som oftast har vi samma syn på det hela. Jörgen har ett gediget travkunnande. 

 

Vilket är ditt bästa hästägarminne?

– Det måste vara när vi gick till final i Kungapokalen med Action Man 1996, det var kul. Han kom fyra i finalen, och på den tiden hade man inte så stora erfarenheter av att äga häst. Det var roligt att man hade en häst som kunde vara med i eliten. Han tjänade 800 000 kronor innan vi sålde honom till Frankrike, det var en plusaffär. 

 

Vilken är den bästa häst du ägt?

– Penningamässigt är det Sembs Bakerman som även han tjänade över 800 000 kronor innan jag sålde honom till Italien. Den hästen ägde jag själv, och det var intressant när vi var till Italien med honom och startade. Han startade sju gånger i Italien i ”vanliga” lopp och passade på deras små banor. Han hävdade sig inte här hemma i Silverdivisionen, så det var Jörgens förslag att vi skulle åka dit och tävla och han tjänade 200 000 kronor på ett par månader innan han blev såld. 

 

Vilket är ditt drömlopp att vinna?

– He he, det var en bra fråga. Det är nog att få vinna en final i Gulddivisionen. Det är tveksamt om jag kommer att få uppleva det, men jag har det som en förhoppning.

 

Till sist; Vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Att vi tar en dubbel på Solvalla på onsdag, säger Bengt Johansson.

 

Team Westholm tackar ”Bengan” för pratstunden och önskar honom lycka till på onsdag!

 

/Patrik Fernlund

 

 

 

undefined

Bengt, Ninepoints Charlie och Jörgen efter en seger.