“Bättre än jag vågat drömma om”

Flash Hammerings ägare på besök…

Flash Hammering, tre år, inledde karriären på bästa sätt för någon vecka sedan på Rättvikstravet. Han vann då i sin debut, på 1.16,2, och det var riktigt stora glädjescener efteråt. Äger hästen gör Dan Åsberg tillsammans med Curt Falk och Krister Hällström. Dan var under måndagen ut och hälsade på sin ögonsten med lite morötter. Vi passade på att ta Dan på pulsen.

Flash vann direkt i debuten, hur kändes det?

– Grymt! Det var fantastiskt, bättre än jag hade vågat drömma om. Man hade gått och funderat på löpningsförlopp med mera, och ju mer jag ser loppet ju mer imponerad blir jag. Han var grym och inte alls trött efteråt. 

Jörgen blev imponerad över bilden, som går att se här nedan. Berätta om den?

– Krister Hällström som deläger är den som ligger bakom bilden, han är vass på sådant där. Det kommer bli något mer med den bilden, typ t-shirt eller något liknande. Vi får se.

Vilket är drömloppet att vinna med Flash Hammering?

– Det är Prix d'Amerique. Jag tycker det är ett så jäkla häftigt lopp, och att få slå fransmännen i deras lejonkula – det vore häftigt. Sedan är ju Elitloppet också speciellt. Känslan är att hästen är mer stark än snabb, så jag tror att han skulle passa bra på Vincennes.

Vid tangenterna: Patrik Fernlund