“Bättre än jag hade förväntat mig”

Carlyns ägare om segern och framtiden…

Jan-Olov Olovsson äger Carlyn tillsammans med sina tre barn, som i den senaste starten vann på Rättvik tillsammans med Oskar. Hon gjorde det på ett övertygande sätt, och på måndag ska Olovssons uppfödning ut igen. Denna gång på Solvalla, och vi tog hästägaren på pulsen.

Hur kändes det när hon vann i senaste starten?

– Det kändes bra. Jag var på plats, och det var riktigt kul. Jag trodde faktiskt att hon skulle vinna, och hon såg väldigt bra ut så det var ingen överraskning. Men hon var bättre än jag hade förväntat mig, så det var riktigt bra. 

Vad tror du om hennes framtid?

– Jag hoppas att hon fortsätter att utvecklas och vinna. Hon var inte tom direkt vid segern senast, och det fanns sparade krafter. Om det är en riktigt bra häst eller inte vet jag inte, men jag hoppas att hon är bra och hon har inlett lovande. 

Ni äger, och har ägt, många hästar genom åren. Vilken är er bästa häst hittills?

– Carelin är bäst, han är fruktansvärt bra och upphämtningen efter galoppen i onsdags var enastående. Carelin och Carlyn är syskon. 

Till sist: Vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Seger på måndag för Carlyn och att hästarna ska försörja sig, och att de ska hålla sig hela och friska, säger Jan-Olov Olovsson.

Läs mer om Carlyn här!

Vid tangenterna: Patrik Fernlund