Arnes dröm: Vikinga-vinst på Vincennes!

Möt familjen Jonsson…

Familjen Jonsson, med Arne i spetsen, började med trav 2009 och har sedan dess handlat massor av hästar. För tillfället äger de sex hästar, varav fem är kallblod. Familjens enda varmblod är fransosen Viking Blue F.R. som tränas av Team Westholm. Hästen har alltid visat hög kapacitet, men gång på gång gjort bort sig med galopp. På tisdag gör hästen comeback och Team Westholm tog Arne Jonsson på pulsen inför loppet.

 

Vad tror du om Viking Blues comeback?

– Det blir jättespännande, nu har vi väntat länge och det är nervöst. Vi vet vad han kan men det har inte stämt för honom. Nu hoppas vi att han fått till allt så det fungerar hela sträckan ut. Senast han var på Eskilstuna och gick snabbjobb funkade det bra, och stämmer allt ska han inte vara borta i det där loppet. Det ser bra ut på förhand tycker jag.

 

Vad var det som fick er att satsa på trav?

– Det undrar jag också, haha. Min son var involverad i en annan häst tidigare och trav var någonting helt nytt för oss då vi började 2009. Vi blev intresserade då man fick vara på stallbacken och träffa kuskar och tränare och det blev ringar på vattnet och det tog inte lång tid innan vi hade köpt sju hästar. Det är fantastiskt kul, och de bästa just nu är Moe Tösen och Bro Viking men vi hoppas mycket på Viking Blue.

 

Vad är det roliga med att äga häst?

– Det är spänningen och att få komma ut på banorna runt om i Sverige och träffa mycket hästfolk. När hästarna startar är det nervöst, men allt eftersom har man lugnat ner sig. Det är en spänning, man följer intensivt med travet och vill att det ska gå bra.

 

Varför satsar ni på Team Westholm?

– Dels så är det nära till stallet så vi kan åka ut och hälsa på ganska ofta. Sen har Jörgen bra kontakt med ägarna och det är jättetreligt att hälsa på, man känner sig verkligen välkommen och vi är jättenöjda. 

 

Vad är bäst; Kallblod eller varmblod?

– Det är en svår fråga. Spänningen är likvärdig, men det är två olika sidor. När kallbloden startar är det gudomligt att se dem och det är samma sak med varmbloden, det är lika roligt. Det är skoj att ha både och, det är mycket bra.

 

Vilket är drömloppet att vinna?

– Att få komma ner till Frankrike och vinna ett lopp på Vincennes, det är det vi siktar på.

 

Till sist; Vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Att vi får igång Viking Blue och att han gör ett felfritt lopp i morgon, säger Arne Jonsson.

 

Team Westholm önskar Arne och hans familj stort lycka till!  

 

undefined 
Viking Blue F.R.