Annicka på väg till flyget!

Det börjar närma sig avfärd för Annicka och hennes skötare Lisa.

Förberedelser började redan i går, onsdags med den sista veterinärkontrollen, invägning och packning. Vågen stannade på 484 kg… vår Annicka är kompakt och välmusklad. Det mesta av vår utrustning under vistelsen i England ska packas för att skickas hem till Sverige igen. Vi kan inte ta med utrustning in i Nya Zealand, beroende på de stränga relger för införsel av animaliska och vegetabiliska material  Myndigheterna är mycket noga med att förhindra införsel av sjukdom, smittor, insekter, frön och liknande.

Det kommer att vara mycket att göra för oss även idag torsdag. Vi ska vara redo att lämna stallet i natt, runt kl 02.00. Resan till flygplatsen tar omkring tre timmar och vi ska vara där i god tid på fredagsmorgon.

När vi kommit till flygplatsen ska vi gå igenom olika säkerhets kontroller innan Annicka kan installeras i sin transportbox.  
Jag och de andra hästskötarna får sedan se en video om säkerhet ombord på planet…

Exakt tid som planet lyfter vet jag tyvärr inte än. Vi kommer att landa vid några tillfällen under resan. Första stoppet blir i Köpenhamn. Där kommer planet att stå på marken under cirka tre timmar innan det lyfter mot USA. När vi kommer till Los Angeles blir det ytterligare ett stopp under cirka tre timmar. Sista stoppet blir sedan i Sydney där planet väntar i omkring fem timmar innan det lyfter för slutdestination Auckland, NZ!…. Spännande!

Hästarna slipper lastas om vid stoppen, de står i bekväma och välventilerade transportboxar på planet.  Hästarna har förutom ständig tillsyn även fri tillgång till hö och vatten under hela resan som tar nästan trettio timmar. 


Annicka är i fin form inför resan till Nya Zealand!


Vi reser lätt, då restriktioner för vad som får föras in i landet är mycket hårda.

 


Lisa fick chansen att uppleva en äkta engelsk fasanjakt under sin vistelse i karantänstallet!