Alla på plats på Rättvik!

Alla på plats på Rättvik!
Vid dagens lunchtävlingar hade Team Westholm fem hästar till start, samt ett kval. Det blev en lyckad dag där alla hästarna lyckades hamna på plats och där kvalhästen såg riktigt fin ut.

Bäst gick det för två herrar som tidigare inte fått sätta nosen först. Seven d’Urzy är en häst som Jörgen trott mycket på men som inte alls visat samma kapacitet i lopp. I dag fick han ett fint lopp i andra par ytter och gick på i tredje och var sen ganska klar vinnare, även om han bröt ut lite och därför inte kunde köras för fullt. Segertiden blev 1.17.0 2140 m auto. Stort grattis till ägaren Misty Trotting (som för övrigt tyckte att vinnaroddset 18 ggr pengarna gav mer tillbaka än prispengarna..) samt till skötaren Caroline Björnskiöld (som för övrigt har haft ett otroligt år just på Rättvik med hela sju segrar!)

M.T. Egotrip har startat på flitigt under säsongen, men aldrig besökt vinnarcirkeln. Nu har han haft en liten paus och det verkar ha gjort honom gott. Han var snabb från start, något han inte visat tidigare och fick ett fint lopp i rygg ledaren. Luckan kom i sista sväng och han kunde avgöra relativt enkelt på tiden 1.16,4. Stort grattis till ägaren Stall Trädgår’n i Flen samt till skötaren, norskan Marthe Fossen Paulsen (som har ett sabbatsår från skolan i Harstad i Nordnorge, som vi besökte i somras. Marthe kommer att jobba hos oss under året)!

Ninepoints Kelly inledde dock dagen och var trea, från dödens sista varvet. Hon var inte som bäst formmässigt, men visade ändå bra kämparglöd. Trea var också Friendly Fire som fick ledningen, men som inte hade den riktiga speeden att sätta emot när det kom snabba hästar utanför.

Vem var tvåa då? Jo, det var fina Rixhäst Beauty Class (bilden), som passar på att i elfte timmen visa nya takter. Hon var bra iväg från spår 12 bakom bilen och hamnade tredje par utvändigt. Väl där blev hon lite het och Jörgen fick hålla i henne lite. In i sista sväng, när hon gick på i tredje spår var det nästan segervittring, men den invändige konkurrenten svarade bra. Beauty såg dock väldigt fin ut och det var det bästa Jörgen har känt henne hittills! Stort grattis till alla delägare! Jörgen kommer att ta en funderare och en hälsokontroll på Beauty och sedan ta beslutet om hur vi lägger upp auktionsdagen…

Sist ut var kvalhästen M.T. Fantasy Girl, helsyster till M.T. Egotrip. Hon såg jättefin ut i sitt kval och det lovar gott inför framtiden!