”Aldrig varit med om något liknande”

Barbro Wihlborg berättar…

I fredags vann nyförvärvet Global Seduction debuten för oss, och hon gjorde det på Rättvikstravet. Glada delägare på plats, och vi slog företrädaren Barbro Wihlborg en signal och surrade vinsten och lite annat. 

Hej Barbro, vi får gratulera till vinsten. Hur känns det?

– Tack! Det var ganska oväntat, det var det. Delägarna var glada och tokiga, det är roligt med glada hästägare. Hon har inte uppträtt så lugnt och fint förut, hon såg inte alls hetsig ut som innan. Hon uppförde sig helt exemplariskt. 

Ni satsar stenhårt på travet, både tävling och avel, och har ägt Commander Crowe. Vad gör att ni älskar travsporten?

– Det kan man fråga sig. Det är en drivkraft, det är så roligt. Det är svårt att förklara, men något gör att man vill hålla på men vi kunde haft lite bättre villkor överlag inom sporten. Min svärfar hade hästar, vi har hästar och våra söner är jätteintresserade så det är med i hela familjen. Bredden inom sporten måste bli större inom svensk travsport, det tror i alla fall jag. 

Har ni några fina unghästar till salu till Team Westholms kunder?

– Vi har anmält två till Wenngarnauktionen, så vi har egentligen bara en ettåring kvar. Det är ett sto efter Love You, den är till salu. Sen har vi fått fyra föl precis nu, och fyra ska komma alldeles snart. 

Vilket är bästa minnet med Commander Crowe?

– Elitloppssegern var väldigt speciell. Sedan är det så otroligt kul att ha honom hemma på gården nu. Han trivs så bra himla tillsammans med sju ettåriga ston, så han har fått ett nytt jobb: dagislärare. Han styr upp hemma, och mår verkligen bra. 

Vad har ni fått för intryck av Team Westholm?

– Ni är väldigt kundvänliga. Vi har aldrig varit med om något liknande – otroligt. Vi är jättenöjda, och sedan blev det vinst också så kan inte bli bättre. 

Till sist: Vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Bättre villkor inom travsporten, det är jätteviktigt, säger Barbro Wihlborg. 


Glatt gäng efter segern. Fotograf: Foto-Mike!

Vid tangenterna: Patrik Fernlund