“Åker ner till Frankrike vid nästa start”

Eva Wahl om Deloreanes seger…

Eva Wahl äger flera hästar hos oss – och en av de är Deloreane som under söndagen tog karriärens första vinst i Ramboulliet. Spets och slut var segermelodin, och vi slog Wahl en signal för att surra lite om segern och den spännande Elitloppshelgen där hon har två hästar till start!

Hur känns det dagen efter Deloreanes första seger?

– Det känns bra. Jag kunde inte titta på loppet då jag spelade golf, så jag sa till Jörgen att jag inte vilja veta någonting. Sen såg jag loppet i efterhand, och det var riktigt kul. 

Hur firade du under söndagskvällen?

– Jag tänker åka ner till Frankrike till nästa start, det får bli mitt firande. Jag spelade golf hela dagen igår, så det blev inte mycket firande men det gick bra på golfen och på travbanan så det var kul. 

Du äger en hel del hästar, och har bland annat en ettåring som är döpt till Valle E.W.. Vad är det för individ, och vem ska träna den?

– Han står och äter upp sig på Svärdbro Gård, och vem som ska träna vet jag inte ännu. Det är Going Kronos med samma mamma som på alla hästar jag föder upp. Så det är bra härstamning. Jag fick ett nytt föl efter Afrodite Sund nyligen, med Chocolatier som pappa. Den är jättesöt, det är alla föl men den här är något extra.

Du har starthästar i helgen, kan du berätta lite om det?

– Target Kronos på lördag, och Ebony Boko på söndag. Jag tror Target har bra chans, han är i jättefin form och fick ett bra startspår och är startsnabb. Sedan var det tråkigt att inte Ebony fick ett framspår, men vi får hoppas att det kan gå ändå. 

Till sist: Vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Friska hästar önskar jag mig alltid mest, säger Eva Wahl. 

Vid tangenterna: Patrik Fernlund