21 rätt – på tre veckor!

Armani Trots företrädare Jonas Andersson om flytet (eller turen)…

Jonas Andersson, företrädare för Armani Trot, är en hejare på att äga häst och att spela på hästar. Han och kompisgänget har under året dragit in massor av storvinster, samtidigt som Armani Trot vunnit två lopp på V75. Armani Trot har inte startat på ett tag men är nu på väg tillbaka och Team Westholm tog Andersson på pulsen. När hästen haft en liten formsvacka har företrädaren haft toppform…

Vad är roligast. Sporten eller spelet?
– Det är en kombination men jag gillar mest spelet, att få den där kicken. Det är spännande att spela, och man kan jobba med statistik och det är inte lotto. Det kräver en viss grundkunskap för att lyckas. Hamnar man rätt på det kan man vinna stora pengar.

Varför är du hästägare?
– Jag trivs med det också. Jag har haft väldigt mycket jobb på sistone men det är mycket trevligt att åka ut till gården och hälsa på hästen och se den gå jobb. Det är en tjusning, och det är intressant att följa individen.

Vilket är ditt roligaste hästägarminne?
– Det är när Armani Trot vann V75 på Romme i våras, större kick får man leta efter. Jag tror aldrig jag varit så uppjagad i hela mitt liv, ha ha.

Det ryktas om att du är i ett ruggigt spelstim, stämmer det?
– Ja, det spelar ingen roll vad vi gör, allt sitter. Jag och sju kompisar lägger 500 kronor var varje lördag och gör stora jokersystem mellan 20-30 000 rader. Vi kör med en eller två spikar, och använder oss av utgångar. Vi har lirat in runt 800 000 kronor i år och har satt V75 de tre senaste helgerna. De tre största vinsterna är på 320 000, 280 000 och 125 000 kronor.

Hur gör du för att vinna så mycket?
– Jag pluggar inte så jäkla mycket utan går på den sista informationen. Jag brukar ringa till Travtjänsten för sista minuten-tipset och jag brukar vänta in i det längsta innan jag trycker på spelknappen. Jag har lite principer jag följer, och det har gått förjäkla bra. Även om det gått bra har jag klantat mig några gånger och det har vi förlorat på, men det är sådant som händer. Vi har varit riktigt jävla nära miljonerna.

Vad tar du helst; Ensam på V75 eller en Elitloppsseger med Armani Trot?
– I och med att jag förodar spelet så tar jag V75. Att få den där superhästen som vinner Elitloppet är inte enkelt.

Till sist; Vad önskar du dig mest av allt just nu?
– Att mina nära och kära får vara friska och att vår lilla kille kommer till jorden snart, säger Jonas Andersson.